Aivar- og Luteniza-sæsonen er i gang!

Lige nu er det Aivar- og Luteniza-sæson i Makedonien. Der bliver grillet peberfrugter og auberginer på livet løs, så derfor dufter der fantastisk på alle gader og stræder. Det er en tradition, at alle familier laver deres egne glas til vinterens forrådskammer – og heldigvis bliver der også lavet nogle glas til os!

”Aivar” (ajvar) og ”Luteniza” (ljutenica) stammer fra Balkan-landene. Der findes mange forskellige variationer og kvaliteter, og derfor er vores leverandør ”Pelagonia” nøje udvalgt, da deres spreads har en formidabel smag og kvalitet. Aivar og Luteniza er endnu ikke så udbredte i de nordiske lande, men det må være et spørgsmål om tid, da de smager SÅ godt!

Her kan du læse lidt om vores dejlige grillede spreads:

”Aivar”
Delikat spread af grillede peberfrugter og auberginer

Aivar er udelukkende lavet på grillede søde peberfrugter & auberginer, olie og salt – alt dette giver tilsammen en helt vidunderlig sød, afrundet og cremet smag. Den egner sig godt til dipping, antipasti, tapas, tilbehør til kød, fisk & grøntsager eller i sandwiches og burgere.


”Luteniza” Luteniza
Spicy spread af grillede peberfrugter, gulerødder og tomater.

Luteniza er udelukkende lavet på grillede peberfrugter, gulerødder, tomater, olie, salt og peber. Den er meget smagfuld, frisk og en anelse spicy. Den egner sig godt til dipping, antipasti, tapas, tilbehør til kød, fisk & grøntsager eller i sandwiches, burgere eller tortillas.

Velbekomme!