“Fettuccine alle vongole”

…til de dage, hvor man ville ønske man var i Italien.

Ingredienser til ca. 4 personer:

400g Emmerpasta “Fettuccine”

1 fed hvidløg

3 skalotteløg

5 spsk. Taggiascaolivenolie “Guld” (se mere her)

1 kg. venusmuslinger (eller blåmuslinger)

1/2 dl hvidvin

1/2 dl fløde

2 tomater

1 bundt bredbladet persille

Salt og peber

Fremgangsmåde:

Hak skalotteløg og hvidløg og svits det i olivenolien i en gryde. tilsæt. Efter 5 min. tilsættes hvidvin, muslingerne og salt og der lægges låg på gryden.

Kog imens pastaen i rigelig saltet vand i ca. 8 min. Tomaterne skæres i fine tern og bredbladet persille hakkes fint. Når muslingerne har åbnet sig og retten har simret i ca. 10 min., blandes pasta, fløde og tomattern i retten og den smages til med salt og peber. Drys tilsidst med bredbladet persille.

Velbekomme!